BrannvernukaLørdag 21. september er det Åpen dag på brannstasjoner rundt om i landet.

 

 

 

Peter Pirsch 1938 modRundt omkring i landet er det vanlig med brannbiler i 17.mai togene. Det variere litt med om det er gamle brannbiler eller dagens brannbiler som kjører i togene.

 

 

Nå begynner det å nærme seg 17. mai, og i den forbindelsen ønsker vi at dere sender inn bilder fra 17. mai. Det kan  være bilder av brannbiler i toget, brannbiler som blir brukt under arrangement eller brannutstyr som blir vist frem el. Vi vil ha alle typer bilder av brannbiler både nye og gamle brannbiler.

   De første brannsprøytene for håndkraft ble her i landet tatt i bruk på slutten av 1600-tallet.

I Stavanger ser vi brannsprøyter for første gang omtalt i brannordningen fra 1736. I post 9 i brannordningen heter det at brannfolkene innfinder seg med 2 "håndsprøiteren" i de gater der den kan føres og brukes, dvs der det var brønn eller sjø ikke langt fra brannstedet.

 

 

 

 

I-01-s Denne Internationalen ble fotografert i Oslo av Trond F. Men det store spørsmålet er hvem eier denne Internationalen? 

Veteranbrannbiler
Postadresse: Storevardvegen 2, 4056 Tananger     |   E-post:  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Templates by: RocketTheme |  Powered by: Joomla! |  Innhold og bilder Copyright © 2015 Veteranbrannbiler - All Rights Reserved