Benz Gugenheim - ClutchVår Benz stige står nesten ferdig restaurert. Vi har et problem, vi mangler clutch.

Norske Brannbiler 1912 - 2010Endelig er den her, boken om Norske Brannbiler 1912 - 2010

240 Sider med fargebilder. Bilder av 800 forskjellige Brannbiler fra kommunale brannvesen, industri, sivile og militære flyplasser.

Peter Pirsch i USAThis is 1936-37 Pirsch, similar to the one you have.  Itwould likely have a 500gpm Pirsch pump.  They were built in Kenosha, Wisconsin.  It was during the great Depression, so very few were built and sold, most smaller fire departments  ordering a cheaper fire truck built on a commercial truck chassis, Ford, Chevrolet, Dodge, etc.

Den gamle brannstasjonen i Bergen sin uvisse skjebne er temaet for en del journaliststudenter fra Universitetet i Bergen. De har tatt dette for seg som studentoppgave og dokumentert på film.

Blant ildsjelene som arbeider for bevaring og opprettelse av et brannmuseum, er Øyvind Konglevoll. Han uttaler i filmen at mange kunne tenkt seg å gjøre en innsats for å ta vare på den gamle brannstasjonen og hjelpe til ved opprettelsen av et brannmuseum.

For den gamle brannstasjonen i rådhuskvartalet huser kanskje Norges mest omfattende brannhistoriske samling.
- Men de sitter på gjerdet. De ville oppfatte det som et slag i trynet dersom de gikk inn og gjorde en dugnad, og så måtte oppleve at brannstasjonen ble solgt, sier Øyvind Konglevoll.

Film og resten av artikkelen finnes på bt.no

thumb_pepperkake_brannbilPeter Pirsch er laget av pepperkake deig. Det er Maren og Kristin Øie, Ida og Vebjørn Mysen med foreldre som har laget denne flott brannbilen i pepperkake utførelse. Her er det 17. mai toget i Stavanger som vises frem. Med Ordfører Leif Johan Sevland i fronten.

Veteranbrannbiler
Postadresse: Storevardvegen 2, 4056 Tananger     |   E-post:  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Templates by: RocketTheme |  Powered by: Joomla! |  Innhold og bilder Copyright © 2015 Veteranbrannbiler - All Rights Reserved